Du har blivit bjuden på en baby shower och vill köpa en present till de blivande föräldrarna/det kommande barnet. Men då uppstår frågan: Hur mycket pengar ska man lägga på en baby showerpresent? Vi reder ut eventuella frågetecken och ger dig de allra bästa tipsen i olika prisklasser!

 

Måste man köpa en present?

Vi på babyshowerbloggen.se tror inte att det är någon som kommer bli sur om du inte köper en present, men vi ska inte sticka under stol med att detta nog förväntas. Just begreppet baby shower berättar att de blivande föräldrarna/det kommande barnet ska duschas, och med det menas att de ska få massor med råd och hjälp. Och det är just en väldigt stor hjälp att bli bortskämd med lite presenter (såvida du köper något som kommer till användning, ett tips är att spana in den här listan för vad du inte borde köpa) – det är ju trots allt oerhört dyrt att bli förälder (men likväl oftast självvalt). Det enkla svaret skulle vi säga är ja. Men ingen kommer halshugga dig om du inte köper något. Precis som när du blir bjuden på födelsedagskalas!

Hur mycket pengar ska man lägga på en baby showerpresent?

Den här frågan kan besvaras utifrån några enkla faktorer. Först och främst; vad är din relation till de blivande föräldrarna? Och därefter; vad tillåter din ekonomi? Ingen förväntar sig att du ska lägga en månadslön på en present. Så – hur mycket pengar ska man lägga på en baby showerpresent? Det är ju tyvärr så att det är helt upp till dig själv. Vårt tips är att kika på våra presentguider som är upp till olika summor; presentguide under 300kr, presentguide under 500kr, presentguide under 1000kr – eller utgå från vår ultimata presentguide där det finns massor av olika förslag i olika prisklasser.

Förslag om man har en begränsad budget:

Kolla om det finns de av gästerna som skulle vilja lägga ihop till en större present. Vissa tycker att det känns bättre att gemensamt ge något större än att själv köpa något litet. Oftast finns det en Facebookgrupp eller liknande där du kan ställa frågan. Vi på babyshowerbloggen rekommenderar att köpa något som föräldrarna kommer att ha användning för snarare än något litet som inte kommer komma till användning. Du kan också spana in vår guide med de viktigaste smågrejerna en nybliven förälder behöver och göra en liten presentask/presentkorg med några utvalda grejer därifrån.

 


Vill du dela detta inlägg till din Pinterest? Då kan du använda bilden nedan om du vill ❤

Hur mycket pengar ska man lägga på en baby showerpresent? baby shower babyshowerbloggen babyshowertips showertips guldglittrigt paket

Previous Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *