Att ta sig an att anordna en baby shower är ofta oerhört mycket jobb. Det ska göras mat och/eller fika. Det ska bjudas in gäster, det ska hållas hemligt, det ska ordnas med önskelistor och förmodligen en och annan fråga från de inbjudna. Just lekar och aktiviteter, bortsett från en gästbok, brukar därför hamna i skymundan – och det är ju inte alls konstigt! Men, frukta ej, vi har tagit fram en lista med färdiga baby showerlekar att klicka hem nu direkt! Om du istället är intresserad av våra andra lekar och aktiviteter – spana in kategorin som heter just så.

Baby Bingo

Ett bingospel (på engelska) som livar upp vilken baby shower som helst! Antingen kan ni göra detta under presentöppningen eller så kan ni bara låta gästerna gå runt och när de hör någon säga ett av orden så kryssar de för detta på bingobrickan. Första personen som får bingo måste givetvis utropa just BINGO!

 

Pass the parcel! (skicka paketet)

En riktigt rolig aktivitet som vi verkligen rekommenderar! Slå in ett paket flera gånger (du får med en massa inslagningspapper i kittet) och mellan varje lager lägger du en present eller ett av korten som medföljer med en utmaning. Antingen kan ni göra det tillsammans på baby showern eller så gör du som anordnar det innan. Låt sedan paketet åka från person till person i takt till musik, och när musiken stannar ska den personen som håller i paketet öppna det. Antingen ligger det en liten present där (till exempel en bit godis eller något annat smått) eller en utmaning. Garanterat en succé!

 

Baby Prediction box

En rolig lek där gästerna får tänka till ordentligt är denna Baby Predicition box. Du får ett kit med en box och 20 stycken lappar där gästerna får gissa allt från födelsevikt till vem bebisen kommer vara mest lik. Stort plus för att de blivande föräldrarna kan njuta lite extra av baby showern och kika på detta efteråt också!

 

Hur stor är magen?

En rolig aktivitet som går ut på att gissa hur stor den blivande mammans mage är. I kittet ingår ett fint måttband, ett poängkort och ett par glasögon som vinnaren får och kan styla runt i på resten av showern!

 

Gör din egen haklapp

Ett kit med 6 stycken haklappar och 6 stycken kritor där leken går ut på att varje gäst får göra en personlig haklapp att ge till de blivande föräldrarna. Pro tip är ju förstås att köpa lite extra roliga grejer att förgylla haklapparna med, du hittar supergrymma textilpennor här.

Pinna nappen

En baby showervariant av ”sätt svansen på grisen” är denna idé – pinna nappen! Låt den blivande mamman och/eller pappan sätta på sig en ögonbindel (följer med i paketet) och sedan ska han/hon pricka rätt med nappen.

 

BONUS: Advice cards

Ett paket med 10 stycken advice cards i papp, formade som en liten body. Halvfärdiga meningar pryder korten som fylls i av var och en av gästerna. OBS – korten är på engelska. Den här tycker vi är lite halvsvår – men du som anordnar dina näras baby shower känner förmodligen de blivande föräldrarna allra bäst. Tycker de att det är roligt med råd eller tycker de mest att det är störigt? Ha lite fingertoppskänsla!

Previous Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *