Häromdagen berättade vi om gender reveals och vad det faktiskt är. I detta inlägg tipsar vi om 10 idéer till ett gender reveal party, alltså hur du kan göra för att avslöja könet på barnet (eller barnen!) i magen. Det klassiska (och det finns med på listan) är att föräldrarna pangar en ballong med konfetti i – men utöver det förslaget har vi samlat ytterligare nio idéer som du kan inspireras av. Dessutom berättar vi var du kan köpa sakerna till respektive idé. Häng med!

10 idéer till ett gender reveal party! baby shower babyshowerbloggen tips

Via Stylish Pair.

1. Rökkanon

Ett superfestligt sätt att göra avslöjandet på är att skjuta varsin rökkanon fylld med rosa eller blå rök. Detta förutsätter förstås att ni kan vara utomhus. Du hittar häftiga rökkanoner hos Partykungen!

2. Piñata

Istället för att fylla en piñata med godis så kan den fyllas med konfetti. Eller om du vill spexa till det ordentligt kan du givetvis köpa rosa eller blått godis! Du hittar en jättefin piñata hos Partyhallen.

3. Ballong

Ett väldigt traditionellt sätt att köra på en gender reveal är den klassiska ballongen som innehåller färgat konfetti. Du hittar en perfekt ballong hos Partytajm!

10 idéer till ett gender reveal party! baby shower babyshowerbloggen tips tårta rosa blå

Foto av Ruth Eileen via Style Me Pretty

4. Tårta

Baka en tårta på sockerkaksbotten och färga kakan i antingen rosa eller blått. Sedan täcks tårtan i marsipan eller sockerpasta för att inte avslöja färgen inuti. Föräldrarna skär sedan tillsammans upp tårtan och avslöjar barnets kön! Du hittar supergrymma pastafärger hos Lyckas med mat!

5. Konfettikanon

Ett annan idé till en gender reveal är att köra konfettikanoner. Det påminner en hel del om rökkanonerna men innehåller endast konfetti. Dessa går att köra inomhus dessutom, och det är kanske till och med lättare med tanke på att du då kan dammsuga upp konfettin. Du hittar helfestliga konfettikanoner hos Partykungen.

10 idéer till ett gender reveal party! baby shower babyshowerbloggen tips heliumballonger

Via Cake By Hannah.

6. Heliumballonger i en stor låda

Kanske inte det mest miljövänliga om ni kör utomhus, så den här rekommenderar vi att ni kör inomhus. Se till att ha en superstor låda där det får plats en massa heliumballonger. Fyll upp lådan med rosa eller blå ballonger och låt sedan föräldrarna öppna lådan för att se vilken färg som stiger mot taket. Det går också att ha bokstavsballonger och antingen lägga i ”BOY” eller ”GIRL” (eller ”FLICKA” och ”POJKE” – men det blir väldigt många bokstäver!).

7. Skraplotter

Ett superroligt sätt om ni har en mindre gender reveal är att beställa scratch off cards och ge till deltagarna som sedan själva får skrapa dem likt en trisslott. Det finns jättefina scratch-off-cards på Etsy!

8. Färgade handavtryck

Sätt på de blivande föräldarna ögonbindlar. Låt mamman sätta på sig en vit t-shirt och måla sedan partnerns händer i rosa eller blå färg. Mamman ska sedan ställa sig framför sin partner med ryggen mot, och låta partnern hålla om hennes mage. Det resulterar i ett handavtryck – och färgen avslöjar förstås vilket kön bebisen har!

Via @sarahs_day.

9. Ballongvägg

Detta är ett superroligt sätt att avslöja – sätt upp en hel massa svarta ballonger på en skiva och blås upp dem lite grann. En enda ballong ska fyllas med blå eller rosa konfetti. Ge sedan de blivande föräldrarna varsin dartpil och låt dem panga så många ballonger de kan. OBS! Viktigt att det inte står folk runt skivan då föräldrarnas pricksäkerhet kan variera!

10. Ett kort (perfekt i karantäntider)

Detta må kanske vara en liten gest, men den är supermysig om det är så att ni inte kan samlas. Skicka helt enkelt ut kort till de du hade velat skulle delta i er gender reveal och i kortet finns det lite konfetti och ett brev. Du hittar fina kort på Etsy!

 

Om du vill spara detta inlägg till din Pinterest så skulle du kunna använda bilden nedan! ❤

Previous Post
Next Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *