Amerikanska traditioner och högtidsfiranden kommer på löpande band till Sverige. Medan vissa tycker att det är kommersiella jippon så tycker andra att det är underbart att fira allt som går att fira. Ta tillfället i akt, helt enkelt! Något som blivit mer och mer vanligt är förstås baby showers, men också något som kallas för gender reveals. I det här inlägget tänkte vi besvara frågan ”Vad är en gender reveal?”!

Vad är en gender reveal? babyshowerbloggen baby shower

Vad betyder det?

Det här är ingen raketforskning utan gender reveal betyder helt enkelt ”kön avslöjande”. Då kan vi dra slutsatserna att idén är att avslöja vilket kön bebisen i magen är av. Om det är viktigt för föräldrarna, förstås. Här i Sverige brukar det vara mindre viktigt, men i andra länder är det en jättestor grej huruvida det är en flicka eller en pojke i magen. Men självklart är det för vissa svenska föräldrar också en viktig fråga, man kanske har föreställt sig att ens barn är flickor eller pojkar, att ens förstfödda är en flicka eller vad det nu kan vara. Det är högst individuellt och ska självfallet accepteras!

Vad är fenomenet ”Gender Reveal”?

Så nu har vi rett ut vad gender reveal betyder, nu ska vi ta reda på vad fenomenet gender reveal faktiskt innebär. Det är kort och gott att de blivande föräldrarna samlar nära och kära för att göra avslöjandet tillsammans. Antingen har föräldrarna bett någon i deras närhet få ta del av informationen, eller så vet de redan om vilket kön det är. Vissa gör så att de ber barnmorskan skriva på ett papper, och vika ihop det och lägga det i ett kuvert. Kuvertet ges sedan till den personen som ska ”anordna” gender revealen för att även föräldrarna ska få sig en överraskning.

Vad är en gender reveal? babyshowerbloggen baby shower

Vad gör man på en ”Gender Reveal”?

För att alla ska få reda på vad det är för kön samtidigt så brukar man göra någon typ av aktivitet för att avslöja. Det kan vara att skjuta ut konfetti, att spräcka en ballong, dela en tårta med färgat innehåll eller vad det nu än må vara. Här har kreativiteten inga gränser. När avslöjandet väl är gjort är det vanligast att skåla (alkoholfritt förstås) eller att bjuda på en matbit. Vissa köper presenter till en gender reveal, men om tanken är att ha en baby shower så kan man vänta med presenterna tills dess.

 

 

Previous Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *