Vi har redan pratat om lekar, men nu ska vi berätta om 10 aktiviteter till baby showern som inte är en tävling eller lek. Ofta ska tempot på en baby shower vara ganska lågt, då de blivande föräldrarna med största sannolikhet föredrar lugn och ro i det här skedet. Men du känner förstås dem allra bäst – så det avgör ni som anordnar. I vilket fall så tänkte vi i detta inlägg bjuda på aktiviteter till baby showern som är lite mer under lugna former.

1. Blöjmeddelanden

Att bli förälder till ett barn kan under vissa stunder kännas tufft, kanske framför allt när man ska byta blöja för femtioelfte gången på ett dygn. Då är detta en rolig aktivitet; köp ett paket blöjor, föslagsvis Libero Touch 1 eller 2 och ta med pennor. Låt sedan gästerna få skriva meddelanden på blöjorna och ge sedan de blivande föräldrarna dessa i en låda eller liknande. När de sedan står där, en arla morgonstund, några månader senare kanske det dyker upp en blöja med ett roligt meddelande som gör situationen lite roligare!

2. Gästbok

Detta är i stort sett ett måste. Det är så fint att få ha kvar gästboken med alla fina hälsningar till bebisen. Kom ihåg att beställa en riktigt fin så att föräldrarna kan spara den. Du hittar superfina gästböcker på till exempel Partytajm. Och här går det också att spexa till det med väldigt speciella gästböcker, vi har samlat några alternativ här nedan.

1. Träblock HÄR / 2. Burk med hjärtan HÄR / 3. Alternativ gästbok HÄR / 4. Klossar HÄR / 5. Drop Top Gästbok HÄR

3. Photo Booth

Det är förstås alltid roligt att ha en massa bilder från sin baby shower, så varför inte göra det enkelt för gästerna att knäppa en bild eller två med de blivande föräldrarna? Här har vi skapat en guide för hur du enkelt skapar ett eget photo booth till er baby shower!

4. Dekorera en body

Köp ett gäng bodies, textilpennor och textilfärg och låt gästerna få dekorera varsin body. Varför inte lite nitar, dekorband och annat fint att dekorera med också kanske? Självklart kan du göra det lite mer avancerat med tyg, textillim, saxar och andra hobbytillbehör som kan tänkas behövas. Det går ju även bra att köpa dregglisar som gästerna får dekorera.

5. Presentbingo!

Det brukar vara ett big no no att öppna presenter på ett kalas. Men just när det kommer till baby showers så brukar man göra det ändå. Vad är då inte bättre än att underhålla gästerna under tiden med ett presentbingo? Printa ut bingobrickor där varje ruta står för en present, till exempel ”mössa”, ”nappflaska”, ”strumpor” eller annat som ni tror gömmer sig i paketen. Dela ut brickorna tillsammans med pennor alla och voíla, inga gäspningar under presentöppningen!

6. Blöjlotteri

Säg innan baby showern att de som tar med sig ett paket blöjor (förslagsvis i storlek 1 eller 2, de kostar 40kr ungefär) så får man delta i blöjlotteriet! Gör lotter och dela ut till de som tagit med sig blöjor och någon gång under baby showern drar ni en vinnare. Här kan det vara roligt med ett litet pris, förslagsvis kanske biobiljetter, godis, ett litet presentkort eller något annat kul!

7. Hitta någon som…

Ett bra sätt att under baby showern se till att folk konverserar med varandra är att ha en så kallad ”hitta någon som…” som du fyller på med påståenden. Därefter ska gästerna under baby showerns gång hitta någon som passar in på varje påstående.

8. Skriv en rad

En annan sak man kan göra, som inte är exakt likadan som gästboken men är på samma tema, är att trycka upp små lappar där gästerna kan skriva något litet tips eller en önskning till bebisen. Här tycker vi dock det är viktigt att det inte är pekpinnar om hur en ska vara som förälder! Här nedan har vi plockat ihop lite olika, fina advice cards. Eller så gör du egna!

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR


Vill du pinna detta inlägg till din Pinterest? Då kan du använda bilden nedan om du vill! ❤

Previous Post
Next Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *