Vad ska man egentligen önska sig till baby showern? Och hur ska man göra om man inte vill blanda in föräldrarna utan vill göra önskelistan utan deras vetskap? Ska önskningarna vara till mamman eller till barnet? Hur ska man veta vad som behövs? Vanligast är att det har skapats någon typ av önskelista, men om du ändå är osäker på vad du skulle vilja köpa så är denna guide just för dig. Här kommer den ultimata önskelistan till baby showern – med allt en förälder kan önska sig! (Och psst… missa inte vad du absolut inte borde köpa till en baby shower…)

1. Påslakanset från Jotex HÄR / 2. Spjälskydd från NG Baby HÄR / 3. Spjälskydd från Garbo & Friends HÄR / 4. Påslakanset från Garbo & Friends HÄR

Bäddset & spjälskydd

Ja, det här är ju sådär kul och fakiskt ganska dyrt att köpa flera uppsättningar av själv, det blir ofta att föräldrarna köper mycket slit och släng. Just därför är det en perfekt, lyxig present att ge bort – så detta ska definitivt in på önskelistan. Just spjälskydd kanske det bara behövs en av (och vilken förälder skulle hellre ha det tunna från Ikea än ett mjukt, tjockt och fint från säg, Garbo & Friends?) men påslakan, örngott och underlakan behövs garanterat mer än ett. Det sker ju som de flesta vet ibland lite olyckor även på natten.

1. Body från MarMar Copenhagen HÄR / 2. Kofta från Lindex HÄR / 3. Pyjamas/Overall från LIVLY HÄR / 4. Leggings från Minimalisma HÄR

Kläder

En given present är kläder. Bodies, pyjamas, strumpor och byxor är de vanligaste kläderna att börja med, men ingen tackar förstås nej till finkläder. Men missa inte att spana in den här listan med vilka kläder som faktiskt går bort för nyblivna föräldrar. Om barnet föds på vinterhalvåret är det toppen med en mysig overall.

1. Mössa från LIVLY HÄR / 2. Strumpor i ull från Cubus HÄR / 3. Dreglis från Pippi HÄR / 4. Ljusgrå rosett från Sweethearts HÄR / 5. Vit rosett från Sweethearts HÄR / 6. Tossor från Little Jalo HÄR

Accessoarer

Den här är lite beroende på årstid, men generellt sett så är accessoarer mycket uppskattade. Det kan vara fina hårband, mössor (alla barn under 1 år ska egentligen ha mössa på sig året om), vantar, tossor osv. Just tossor är toppen under vinterhalvåret då fossingarna kan vara riktigt frusna, små barns blodcirkulation är inte den bästa. Så varför inte fixa ett par riktigt söta tofflor eller tossor, eller ett par supervarm strumpor som de ovan? Dreglisar är också en säker present som kommer behövas.

1. 2-pack nappflaskor från Philips Avent HÄR / 2. Nappflaska från Twistshake HÄR / 3. Nappflaska från MAM HÄR / 4. Nappflaska från Herobility HÄR

Nappflaskor

Detta går åt oavsett om mamman ammar eller inte. Dessutom kan det ta ett tag att ”hitta rätt” för föräldrarna, vissa bebisar tycker bara om en viss typ av flaska (på grund av nappen). Tänk på att välja nappflaskor som är anpassade för nyfödda, både vad gäller anti-kolik-funktionalitet och nappens storlek.

1. Bitring från Garbo & Friends HÄR / 2. Självlysande nappar från MAM HÄR / 3. Bitring från Trikiki HÄR / 4. Napp från EcoViking HÄR / 5. Napp från EcoViking HÄR

Nappar & bitleksaker

Ja, även detta går åt. Vi vill slå ett slag för självlysande nappar dessutom, de är guld på natten så att man som förälder enkelt hittar nappen i virrvarret av täcken, kuddar och lakan. Annars finns det ett gäng märken och utseenden. Tänk bara på att köpa rätt storlek! Napphållare/nappband är också en himla bra grej här, många nappar försvinner utan dem. Och även bitleksaker är bra tips, här rekommenderar vi naturgummi.

1. Filt från LIVLY HÄR / 2. Muslinfilt från Cam Cam Copenhagen HÄR / 3. Vävd filt från Lindex HÄR / 4. Muslinfilt från Garbo & Friends HÄR

Filtar & handdukar

Muslinfiltar är perfekta för alla barn, så dem hejar vi extra på. Till en början när barnet ändå inte äter någon fast föda utan endast ammar eller får ersättning så funkar det utmärkt med filtar i ljusa färger där de eventuella spyorna ändå inte syns. Handdukar går också åt, och även om detta inte är ett måste så är det väldigt festligt med söta små handdukar till bebisen.

1. Babynest från minidreams HÄR / 2. Sovpöl från Minitude HÄR / 3. Babynest från Konges Sløjd HÄR

Babynest & myspöl

Babynests är guld att ha i sängen, i soffan eller på golvet. Då vet föräldrarna att barnet inte rullar omkring. Dessutom så finns det forskning som visar nyfödda bebisar ofta somnar snabbare om huvudet tar emot något mjukt (så som kanten till baby nestet) då detta påminner om väggarna inne i livmodern. Det inger helt enkelt en trygghet. En myspöl är en större variant där barnet kan röra sig lite. Det är dessutom en bra uppsamlingsplats för leksaker.

1. Skötbädd från NG Baby HÄR / 2. Skötbädd med badlakan från Candide HÄR / 3. Skötbädd från Hemtex HÄR

Skötbädd

En lite festligare skötbädd är ju inget att tacka nej till! Här skulle vi dock rekommendera att köra på en mörkare variant då det lätt kan hamna lite kladd där på som inte riktigt gifter sig med ljusa färger (och då kan vara svårt att få bort). Det är ju ett stort plus i kanten om överdraget till skötbädden går att tvätta, och då gärna i höga temperaturer!

1. Mobil med luftballonger från Authentic Models HÄR / 2. Speldosa från JaBaDaBaDo HÄR / 3. Mobil med diinglisar från Teddykompaniet HÄR

Mobiler & speldosor

Ofta vill föräldarna gärna ha minst två mobiler; en till sängen och en till skötbordet för att fånga bebisens uppmärksamhet vid blöjbyten. Det finns massor av fina mobiler, med ljud och utan, som rör sig och som inte gör det. Det är helt enkelt en smaksak.

1. Lekmatta från Elodie Details HÄR / 2. Babygym från Classic World HÄR / 3. Babygym från STOY HÄR

Babygym & lekmattor

Babygym är givna för alla nyblivna föräldrar. Där kan bebisarna ligga och öva på att rulla runt, leka med leksakerna och allmänt bara bli underhållna en stund. Och då alla babygym inte har en matta undertill så kan en lekmatta vara en superhärlig present, den med. Den kan dessutom följa med barnet även när det blir lite äldre.

1. Bilderbok från Garbo & Friends HÄR / 2. Sagor om Tant Brun, Tant Grön & Tant Gredelin av Elsa Beskow HÄR / 3. Elsa Beskows sagoskatt HÄR / 4. Pekbok från Mrs Mighetto HÄR

Böcker

Forskning visar att barn som föräldrar har läst högt för ofta får ett större ordförråd vilket hjälper dem senare i livet. Därför är det bra att fylla på föräldarnas bibliotek av barnböcker. Även pekböcker är grymma, och böcker som kan lekas med i badkaret går också hem!

1. Baby Body Wash från Estelle & Thild HÄR / 2. Baby Schampo från Estelle & Thild HÄR / 3. Nagelvårdskit från Tommee Tippee HÄR / 4. Babyolja från Burt’s Bees HÄR / 5. Baby Body Lotion från Sophie The Giraffe HÄR

Kroppsvård

Schampo, babyolja, nagelkit, hårborste, febertermometer, Alvedon… Ja, egentligen allt som har med att sköta barnet och barnets hygien att göra. Missa inte vårt inlägg om de viktigaste grejerna vad gäller just kroppsvård och saker som verkligen går åt.

1. Vällingmaskin från Baby Brezza HÄR / 2. Sängficka från Konges Sløjd HÄR / 3. Blöjhink från Korbell HÄR / 4. Babyvakt från CAPiDi HÄR

Det där lilla extra…

Ja, vad kan det här vara? Det kan vara något som kanske mer är ”villhöver” än ”behöver” – något som känns lite lyxigt. Till exempel en superfin bärsjal, sängficka, eller varför inte en Baby Brezza? Fokusera på något som är praktiskt men samtidigt inte onödigt. Det är en fin balansgång som kan vara svår att tillgodose (men Baby Brezzan går onekligen hem hos alla!).

Har ni något att tillägga som ni tycker måste finnas med på den ultimata önskelistan till baby showern?


Om du gillade inlägget ”Den ultimata önskelistan till baby showern” och vill spara det på din Pinterest kan du alltid använda bilden nedan! ❤

Previous Post
Next Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *