De klassiska lekarna brukar innefatta att de blivande föräldrarna ska smaka på olika sorters barnmat, eller att olika typer av choklad smälts och läggs i blöjor för att imitera bajs och så ska föräldrarna gissa vilken choklad det är. Vi hoppar den typen av lekar i det här inlägget och satsar istället på lite mer unika, ovanliga lekar till baby showern! Här är det så klart möjligt att låta de blivande föräldrarna tävla, eller så inkluderar ni alla gästerna. En idé är då att kombinera flera lekar och skapa lag för att till exempel ha en ”fem-kamp”. Men, nog om det – nu kör vi igång med roliga lekar!

Psst… vi har också skrivit ett inlägg om färdiga lekar som du kan klicka hem på direkten – du hittar det här!

 

Baby Shower babyshowerbloggen jeopardy ovanliga lekar till baby showern

Via Parties with a cause.

1. Baby Jeopardy

Du behöver:

 • Någon typ av kartong, förslagsvis en flyttlåda eller liknande
 • Färg, olika typer av papper, pennor, sax, lim och tejp

Använd kartongen som en ”spelplan” och dekorera så som du tycker. Tänk utifrån hur Jeopardy såg ut på TV; ha olika kategorier med frågor i stigande svårighetsgrad. Förslag på kategorier skulle kunna vara ”Vad heter låten?” och så har ni låtar som innehåller ordet ”baby”,  När ni sedan spelar så kan det vara så att det är mamman som ska besvara frågorna, eller så får föräldrarna tävla mot varandra. Och den gyllende Jeopardy-regeln gäller så klart även här – lekledaren ger svaren, och tävlanden ställer frågorna! (Det vill säga lekledaren säger ett påstående och tävlanden måste svara ”Vad är…”).

fiska napp ovanliga lekar till baby showern babyshowerbloggen

Via Play Party Plan.

2. Fiska napp

Du behöver:

 • Ätpinnar
 • Nappar med ”handtag”
 • En spann

Fyll upp spannen med vatten och häll i napparna. Låt sedan tävlanden ha en ätpinne i munnen och med hjälp av denna ska de fiska upp så många nappar som möjligt på inom en viss tidsram. Dock kan det bli ganska svårt när napparna plaskar omkring, så beroende på vilka nappar du valt så kan det vara en god idé att prova leken själv innan, och i så fall utesluta spannen. Då räcker det att lägga napparna i en skål eller på en tallrik.

 

gissa kändisbebisen baby shower baby showerbloggen

Via Nellie Design Blog.

3. Gissa kändisbebisen

Hitta bilder på kändisar från när de var bebisar och skriv ut en spelplan. <!– Eller varför inte ladda ner vår redan färdiga spelplan här och printa ut den? –!> Låt sedan gästerna gissa vilken bebis som är vilken kändis. Går även att alternera så att det till exempel är ”Disneykaraktärer” som bebisar eller olika filmkaraktärer till exempel.

Via Pinterest.

4. Diaper Pong

Du behöver:

 • Någon typ av kartong, förslagsvis en flyttlåda eller liknande
 • Färg, pennor, sax, lim och tejp
 • Blöjor
 • Pingisboll

Börja med att dekorera kartongen så att den ser fin ut, kanske utifrån temat ni valt till baby showern. Klistra/tejpa sedan upp några blöjor på kartongen och låt dem vara ”öppna”. Låt sedan gästerna försöka pricka bollen i blöjorna. Vi föreslår blöjor för lite äldre barn, eller varför inte blanda stora och små blöjor och så får man olika poäng beroende på vilken blöja man ”sätter”.

Via My Tuesday Therapy.

5. Emoji-rebusar

Gör en spelplan där du kommer på lite olika rebusar till klassiska barnböcker eller vaggvisor med hjälp av emojis. Sedan är det dags för gästerna att gissa på rebusarna och de som gissar flest vinner så klart. Som ovan kan man förstås också låta gästerna få para ihop rätt rebus med rätt svar, det blir enklare men rebusar kan generellt vara ganska svårt!

Via Southern Dakota Mama.

6. The price is right

Du behöver:

 • Någon typ av kartong, förslagsvis en flyttlåda eller liknande
 • Färg, pennor, sax, lim och tejp
 • Blöjor, nappar, bebisschampo, våtservetter eller liknande bebisprodukter

The price is right är en klassisk TV-serie från USA där tävlanden ska gissa pris på olika produkter (det kanske känns igen från serien ”How I Met Your Mother”) och den som gissar närmast vinner. Välj ut ett gäng bebissaker och kolla upp vad dessa kostar. Sätt upp dem på kartongen och låt sedan gästerna gissa vad allt kostar. Närmast vinner! Här har du en post som verkligen kan räknas till ovanliga lekar till baby showern.

 

Via Evite.com.

7. Gissa gästbebisen

Innan baby showern, meddela alla gäster att de ska ha med sig ett foto på sig själva som bebisar. Det gäller sedan för den blivande föräldern att gissa vem som är vem utifrån bilderna!

Via Pretty Providence.

8. Musikquiz

På temat bebisar så klart. Förslagsvis samlar ni ihop låtar som innehåller ordet baby och sedan är det bara att köra på med vanliga musikquiz-regler, som att de tävlanden får 1 poäng för rätt låttitel och ett poäng per rätt artist. Det här går att variera massor, man kan till exempel ha sånger från barndomen, intron till olika barnprogram eller liknande istället för låtar med ordet ”baby” i.

pop the belly roliga lekar till baby shower

Via The 11 Best.

9. Pop the belly

Du behöver:

 • En skiva gjord av trä
 • Papper, lim och tejp
 • Dartpilar
 • Ballonger i valfri färg

Nu är det dags för pricksäkerhet. Vem kan pricka så många ballonger som möjligt?

mom-to-be-timeline lekar till baby shower idéer tips babyshowerbloggen

10. Mom-to-be-tidslinje

Du behöver:

 • Bilder på de blivande föräldrarna i olika åldrar

Skriv något vid varje bild, till exempel ”studenten”, ”bröllopet”, ”Grekland” och andra milstolpar i de blivande föräldrarnas liv. Sätt upp bilderna på till exempel en vägg eller en spelplan lite huller om buller. Låt sedan de tävlanden skapa en tidslinje och flest rätt vinner så klart!

Det var våra 10 bästa tips för ovanliga lekar till baby showern. Om ni leker några av dessa på er baby shower – berätta gärna hur det var!


Vill du pinna detta inlägg till Pinterest? Då kan du använda denna bild!

Next Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *