I stort sett alla vet att det blir oerhört mycket utgifter när man får barn. Det är inte bara vagn, spjälsäng och nappflaskor som behövs, utan det är i stort sett 100 saker till. Små som stora. Om du vill sätta ihop en present med många av de allra viktigaste sakerna, som kanske glöms bort till förmån för den där hakklappen från Eloide Details (som är supersöt men kanske inte så användbar till en början…) så har vi här en lista med vad du kan tänkas sätta ihop för present! Det mesta går att hitta på apoteket, men tips är att beställa online då det ofta blir billigare.

Det viktigaste

Smärtstillande till mamman

Oavsett om mamman ska göra kejsarsnitt eller föda vaginalt är både Ipren och Alvedon bra att ha hemma. Beställ online från Apotek Hjärtat!

Alvedon till barn

I början får bebisar bara använda Alvedon (och inte något receptfritt läkemedel med Ibuprofen, så som Ipren, utan det rekommenderas först vid 6 månaders ålder). Det kan vara skönt att ha detta hemma. Finns både som stolpiller och oral lösning.

Pysventiler

Det är ganska ovanligt att bebisar inte har lite gaser i magen de där första månaderna. Faktum är att tarmarna inte är helt klara när bebisen föds. Då är pysventiler toppen för att lätta på trycket!

Nagelkit till bebisen

Till en början filar många bebisarnas naglar, då är en glasfil perfekt då naglarna är tunna och lite sega. Men sedan kan det vara bra att ha ett kit med sax och clips också. Det här kitet från Tommee Tippee är jättebra och innehåller även mer än bara nagelprodukter!

Amningsinlägg

Oavsett om mamman planerar att amma eller inte så är det en god idé att ha amningsinlägg hemma, dem stoppar mamman i sin BH för att det inte ska läcka mjölk. Här finns både engångsinlägg och tvättbara inlägg.

Tvål, schampo & babyolja

Alla de där sakerna som kan vara en bra sak att ha när barnet ska bada är toppen. Tänk på att allt ska vara parfymfritt och snällt mot känslig babyhud.

Våtservetter & tvättlappar

Detta går verkligen åt så varför inte köpa ett paket eller två. På Apotek Hjärtat är det 2 paket våtservetter för 29kr! Tvättlappar är toppen för blöjbyten eller för att torka upp alla typer av olyckor. Det finns både i tyg, i skum och i papper, och används ofta för olika saker.

Zinksalva eller Bepanthen

Speciella salvor, sprayer och krämer för eventuellt röda stjärtar är perfekta, även detta går åt. Just Bepanthen eller Decubal är väldigt uppskattade. Även zinksalva är en bra kräm.

Babypuder

Precis som ovan så är detta en produkt som går åt. Dialon Babypuder är en klassisk produkt!

Bebistops & bomullspads

Man ska helst inte vara så mycket i bebisarnas öron och pilla, men det finns tops som är gjorda specifikt för små barn som har ett litet “stopp” så att man inte kan komma in för långt, om man nu vill rengöra. Dessutom är de toppen för att rengöra naveln där i början.

Febertermometer

En febertermometer är en jättebra present som är så himla tråkig att köpa själv men som likväl behövs.

Babyborste

Nej, man borstar inte bebisens hår jättemycket till en början, många bebisar får inte ens hår för en långt senare. Men det kan ändå vara väldigt skönt för bebisen att bli “kammad” eller “borstad” försiktigt oavsett mängden hår.

Tvättmedel

Även detta går förstås åt! Satsa på ett parfymfritt tvättmedel, Neutral är ett märke som många väljer. Finns i din dagligvaruhandel eller på …

Bröstvärmare

Som redan nämnt så producerar mamman mjölk oavsett om hon vill amma eller inte. Då kan en bröstvärmare vara skön när det uppstår mjölkstockning.

Previous Post
Next Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *