Att baka allt själv till ett helt dessertbord kan kännas svårt, jobbigt och tidskrävande. För att inte säga – dyrt! Men i detta inlägg ska vi ge våra allra bästa tips till budgetbak – helt enkelt hur du lyckas skapa piffig fika utan att vara en utbildad konditor. Och dessutom – utan att spräcka budget!

baby shower tips cupcakes babyshowerbloggen spritsa tyll syrener budgetbak muffins budgettips

Via Constellation Inspiration.

Skaffa dig en bra tyll

A & O! Om du har en fin och bra tyll (det vill säga ”mönstret” du spritsar) så kommer du hur långt som helst. Vårt största tips därefter är att slå en snabb sökning på Youtube på just din tyll och se hur proffsen spritsar med den. Eller spana in den här fina guiden med inspiration på hur du kan spritsa. Ett bra tips är tyllen Wilton 1M. Eller varför inte lyxa till det med det här festliga spritssetet?

vackra dekorerade donuts babyshowerbloggen baby shower tips budgetbak budgettips

Via Olive and Artisan.

Glasyr, glasyr & mer glasyr

Ursäkta, men vad går inte att täcka i glasyr? Gör ett gäng traditionella, vackra kanelbullar och festa till det med fin glasyr. Om ni kör färgtema är det bara att färga glasyren till önskad färg. Bäst är då att använda en pastafärg som är väldigt dryg! Recept på glasyr hittar du här.

blåbärsmuffins budgetbak babyshowerbloggen cupcakes baby shower tips budgettips

Via Einfach Backen.

Köp muffins och dekorera med egen frosting

Ja, du sparar tid och tid är pengar! Det finns massor av färdiga (och inte särskilt dyra) alternativ i mataffären så om du inte finner tiden – köp muffins och gör en god frosting till. Det enda du behöver ta hänsyn till vad gäller just frosting är vädret (eller ja, värmen) för då kan den nämligen smälta. Dekorera med några goda, färska bär och kvistar av mynta!

budgettips långpanna kaka frosting dekorera babyshowerbloggen baby shower tips budgetbak

Via Brinken Bakar.

Kaka i långpanna med frosting

Hur enkelt budgetbak som helst; gör en kaka i långpanna och hitta en god frosting att toppa med. Förslagsvis en brownie med mjölkchokladfrosting, morotskaka med cream cheesefrosting eller hallonkaka med vit chokladfrosting! Skär sedan upp i fyrkanter och spritsa några toppar eller ett fint mönster som på bilden ovan.

pannacotta mini dekorera babyshowerbloggen baby shower tips budgettips chokladmousse

Via MYDLUX.

Pannacotta eller chokladmousse

Köp ett gäng fina cocktailskålar och gör en god pannacotta eller varför inte en smaskig chokladmousse? Oftast är detta bara några få ingredienser så som vispgrädde, bär, gelatin och eventuellt choklad, det vill säga 100% budgetbak. Det enda som kanske kostar lite pengar är cocktailskålarna. Detta kan i stort sett inte misslyckas, det enda du behöver tänka på är att det måste finnas plats i kylen eller kunna kylas på något sätt i alla fall. Pannacotta kan frysas men chokladmoussen blir nog finast om den bara får stå i kyl.

rosa chokladbollar baby shower tips babyshowerbloggen budgettips

Via Matplatsen.

Chokladbollar

Först och främst; om du ordnar ett kakfat i våningar så blir detta superfestligt (och vem gillar inte chokladbollar?!). För det andra så kan du ju alltid byta ut vad du rullar bollarna i; kanske rosa eller blått strössel beroende på tema? Om du använder till exempel kokos så är det inga problem att frysa in! Eller så fryser du in chokladbollarna utan att ha rullat dem i något och gör det närmare inpå. Risken med pärlsocker är nämligen att det smälter när du tinar dem.

pavlova passionsfrukt budgettips enkla tips babyshower baby shower babyshowerbloggen

Via FeedFeed.

Pavlova

Du kan enkelt göra en eller flera superdupergoda pavlovas genom att köpa vanliga marängbottnar, vispgrädde, mogna passionsfrukter (de ska vara skrynkliga i skalen, köpt ett tag innan och låt mogna hemma!) och färska bär. Så länge passionsfrukterna är tillräckligt söta så är det här ett 100-procentigt tips!

Next Post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *